Wel of niet bemoeien met de gezondheid van werknemers

Een meerderheid van directieleden vindt dat een gezonde werknemer niet alleen de verantwoordelijkheid is van de medewerker zelf, maar dat er ook een rol is weggelegd voor de werkgever. Dat blijkt uit een onderzoek van HR-dienstverlener Visma – Raet (voorheen Raet).

Ook werknemers zelf vinden het prettig als er aandacht is voor hun welzijn: 50 procent van de ruim 1.100 ondervraagde medewerkers geeft aan dat ze het belangrijk vinden dat hun werkgever tijd en geld besteedt aan gezondheid en vitaliteit. 26 procent noemt het zelfs zeer belangrijk.

Toch vindt maar liefst 78 procent van de medewerkers dat privéproblemen voor hun eigen rekening komen. Ook de verantwoordelijkheid voor overgewicht ligt bij de medewerker, vindt 86 procent. Bij een ongezonde levensstijl (roken en overmatige alcoholgebruik) ligt dat percentage zelfs op 91 procent.

Voor directieleden is het belangrijkste doel van een vitaliteitsprogramma op de werkvloer de langdurige inzetbaarheid van werknemers (71 procent). Het verzuim omlaag krijgen vinden ze van ondergeschikt belang (35 procent). Opvallend is dat het voor leidinggevenden andersom is: 53 procent van hen vindt duurzame inzetbaarheid belangrijk, maar nog iets meer leidinggevenden (54 procent) willen direct het verzuim omlaag brengen.

Wat zijn de ervaringen bij jou op je werk? Geef je reactie door via de social media of op info@gezondheidszorgportaal.nl .

1
Hulp nodig?
Hoi! Ik help je graag. Je kunt met mij whatsappen via deze knop. Let op: Deze functie is bedoeld voor communicatie tussen een websitebezoeker en de redactie. Dit kan zowel een zorgprofessional als een patiënt zijn. Echter, er wordt geen medische informatie of advies gegeven.

Met vriendelijke groet,
Sander Brouwer
GGZ Verpleegkundig Specialist
Redactie Kennisblog
Powered by
%d bloggers liken dit: