We zijn niet eens in de buurt van groepsimmuniteit

Zelfs in de zwaarst getroffen delen van de wereld zijn er veel minder mensen besmet dan nodig zou zijn om de groepsimmuniteit te bereiken die de uitbraak zou kunnen vertragen – maar niet stoppen. Dit meldt de New York Times.

Door middel van serologische onderzoeken in onder meer Wuhan, Madrid en Londen is een dwarsdoorsnede van de bevolking getest op antilichamen tegen de ziekte. Tot dusverre is het hoogste aantal aangetroffen infecties rond de 20% in New York City. Dat is ruim onder het vereiste niveau – iets meer dan 60% (misschien) – om groepsimmuniteit te bereiken.

Er zijn veel kanttekeningen bij de manier waarop de onderzoeken worden uitgevoerd en de nauwkeurigheid van de antilichaamtests. En ook is nog niet zeker of een infectie uit het verleden iemand immuniteit zal geven en in welke mate.

1
Hulp nodig?
Hoi! Ik help je graag. Je kunt met mij whatsappen via deze knop. Let op: Deze functie is bedoeld voor communicatie tussen een websitebezoeker en de redactie. Dit kan zowel een zorgprofessional als een patiënt zijn. Echter, er wordt geen medische informatie of advies gegeven.

Met vriendelijke groet,
Sander Brouwer
GGZ Verpleegkundig Specialist
Redactie Kennisblog