Negatieve invloed geneesmiddelen op COVID-19

Geneesmiddelen die op enige manier in verband zijn gebracht met een negatieve invloed op de door het coronavirus veroorzaakte ziekte COVID-19 zijn de Angiotensine Converting Enzyme (ACE)-remmers en angiotensine II-antagonisten, NSAID’s, pioglitazon en corticosteroïden. Met de huidige inzichten hoeven bovenstaande therapieën niet gestaakt te worden uit angst voor invloed op de besmettingskans en het beloop van COVID-19, zo meldt het Geneesmiddelen Bulletin in een recent artikel.

Het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) zorgt voor veel vragen bij zorgverleners, waaronder vragen over het gebruik van geneesmiddelen die het ziektebeloop negatief zouden kunnen beïnvloeden. Geneesmiddelen die op enige manier in verband zijn gebracht met een negatieve invloed op de door het coronavirus veroorzaakte ziekte COVID-19 zijn de Angiotensine Converting Enzyme (ACE)-remmers en angiotensine II-antagonisten, NSAID’s, pioglitazon en corticosteroïden. Met de huidige inzichten hoeven bovenstaande therapieën niet gestaakt te worden uit angst voor invloed op de besmettingskans en het beloop van COVID-19, zo meldt het Geneesmiddelen Bulletin in een recent artikel.

De onderbouwing voor een negatieve invloed op de kans op besmetting, of het verloop van COVID-19 is onvoldoende. Bovendien zouden bestaande ziektebeelden kunnen verergeren door het staken van met name ACE-remmers, angiotensine II-antagonisten en corticosteroïden.

#covid19 #corticosteroïden #sarscov2 #angiotensine #antagonisten #ACE-remmers

Up2Date! ontvangen?

Voer je e-mailadres in om regelmatig Up2Date! in je digitale brievenbus te ontvangen.

Geef een reactie

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Enable Notifications    Ok No thanks