Mindfulness-interventies voor kinderen en adolescenten met ADHD: een overzicht van doelstellingen en vaardigheden

Er is steeds meer bewijs dat op mindfulness gebaseerde interventies effectieve behandelingen zijn voor kinderen en adolescenten met ADHD. Veel clinici zijn zich echter niet bewust van de toepassing van mindfulness-interventies in het algemeen en hoe ze van toepassing zijn op deze specifieke populatie. Het doel van dit artikel – gepubliceerd in de
Journal of Creativity in Mental Health – is
om het gebruik van mindfulnessinterventies te onderzoeken die worden gebruikt om de algemene symptomen van ADHD bij kinderen en adolescenten aan te pakken.

De auteurs beschrijven specifieke mindfulness-technieken en -vaardigheden binnen een raamwerk van algemene mindfulness-doelen. Daarnaast bespreken ze suggesties voor verdere aanpassingen van op mindfulness gebaseerde interventies voor gebruik in klinische settingen.

Mindfulness Interventions for Children and Adolescents with ADHD: A Review of Objectives and Skills.

1
Hulp nodig?
Hoi! Ik help je graag. Je kunt met mij whatsappen via deze knop. Let op: Deze functie is bedoeld voor communicatie tussen een websitebezoeker en de redactie. Dit kan zowel een zorgprofessional als een patiënt zijn. Echter, er wordt geen medische informatie of advies gegeven.

Met vriendelijke groet,
Sander Brouwer
GGZ Verpleegkundig Specialist
Redactie Kennisblog
Powered by
%d bloggers liken dit: