“Het medicijntekort los je niet eenvoudig op met een paar maatregelen”

We denken allemaal wel de juiste oplossingen te hebben voor het medicatietekort: Als apothekers maar hun voorraad aanleggen. En zorgverzekeraars, groothandels en ziekenhuizen hun bestelling bij internationale farmaceuten tijdig plaatsen. En Nederland het preferentiebeleid loslaat. En zorgverzekeraars bij het inkopen van merken niet alleen het financiële aspect laten meewegen. En de medicijn- en grondstoffabrieken weer worden teruggehaald naar de westerse landen.

Geneesmiddelentekorten zijn helaas niet opgelost met het nemen van een paar maatregelen Daarvoor is de werkelijkheid van de geneesmiddelenindustrie te weerbarstig en complex. Denk alleen maar aan de financiële belangen, de machtsbelangen en de politieke steekspellen. Vrijwillig zullen betrokken partijen niet snel bereid zijn tot het komen met oplossingen die louter en alleen het belang van de patiënt dienen.

Aris Prins, openbaar apotheker en KNMP-bestuurder geeft in een column op Marketing in Farma zijn mening.

1
Hulp nodig?
Hoi! Ik help je graag. Je kunt met mij whatsappen via deze knop. Let op: Deze functie is bedoeld voor communicatie tussen een websitebezoeker en de redactie. Dit kan zowel een zorgprofessional als een patiënt zijn. Echter, er wordt geen medische informatie of advies gegeven.

Met vriendelijke groet,
Sander Brouwer
GGZ Verpleegkundig Specialist
Redactie Kennisblog
Powered by
%d bloggers liken dit: