Dokter Bosman GGZ in grote financiële problemen: faillissement dreigt

GGZ-instelling Dokter Bosman kampt met een schuld van bijna 11 miljoen euro. Een investeringsmaatschappij wil Bosman wel redden, maar alleen als de crediteuren, waaronder tal van gemeenten, de helft van Bosmans schuld willen kwijtschelden. Maar de gemeenten willen liever geen zorggeld over de balk smijten om een investeerder in het zadel te helpen. Een faillissement werd eerder deze zomer afgewend, maar dreigt nu alsnog, zo meldt het altijd scherpe Follow the Money op haar website.

‘Bosman heeft financieel wanbeleid gevoerd. En dan toch in zee gaan met een particuliere investeerder die geld steekt in een financieel gezien uiterst dubieuze zorgaanbieder’?

wethouder Bob Duindam van Utrecht-West.

Dokter Bosman – opgericht door en eigendom van psychiater Michiel Bosman – richt zich op behandeling van onder meer autisme, depressie, ADHD, angst, dwangstoornissen en burn-out. De schulden aan de gemeenten zijn ontstaan nadat uit intern onderzoek binnen diverse gemeenten was gebleken dat Dokter Bosman veel te veel had gefactureerd. Een faillissement van Dokter Bosman lijkt volgens de investeerder onafwendbaar als de gemeenten niet mee willen werken door de helft van de schulden kwijt te schelden. Als Bosman GGZ omvalt, moet alleen al de regio Utrecht West per direct voor 400 cliënten – allemaal jongeren – een andere behandelaar vinden. Maar aan de andere kant is het natuurlijk gek om financieel ‘mismanagement’ te belonen met het kwijtschelden van de helft van de schuld. Dat vindt althans wethouder Bob Duindam, die namens de regio de onderhandelingen met de investeerder en Bosman voert. ‘Bosman heeft financieel wanbeleid gevoerd. En dan toch in zee gaan met een particuliere investeerder die geld steekt in een financieel gezien uiterst dubieuze zorgaanbieder’?

Ondanks de rode cijfers denkt de investeerder een renderend bedrijf van Dokter Bosman te kunnen maken. Of dit gaat lukken is nog maar de vraag. De bal ligt blijkbaar bij de gemeenten: wel of niet 50% van de schulden (te veel gedeclareerde zorg) kwijtschelden waardoor een private investeerder Over één ding zijn alle partijen het wel eens: oprichter en eigenaar Michiel Bosman moet volledig van het toneel verdwijnen. Het vertrouwen in de directeur is helemaal verdwenen. Onder zijn leiding leed Dokter Bosman volgens betrokkenen grote verliezen die uit het zicht werden gehouden, doordat jaarrekeningen te laat of helemaal niet werden gedeponeerd.

Lees op de website van Follow The Money het volledige artikel.

#bosmanggz #ggz

1
Hulp nodig?
Hoi! Ik help je graag. Je kunt met mij whatsappen via deze knop. Let op: Deze functie is bedoeld voor communicatie tussen een websitebezoeker en de redactie. Dit kan zowel een zorgprofessional als een patiënt zijn. Echter, er wordt geen medische informatie of advies gegeven.

Met vriendelijke groet,
Sander Brouwer
GGZ Verpleegkundig Specialist
Redactie Kennisblog
Powered by
%d bloggers liken dit: